En bid af græsset
Her vil forskere udvikle en rentabel metode til at udvinde mest muligt protein fra rajgræs, rødkløver og blomsterplanten lucerne.
Samtidig vil de fjerne de bitterstoffer i græsproteinet, som får det til at smage dårligt.
Derefter vil virksomheder udvikle smagfulde fødevarer med græsprotein som ingrediens – f.eks. snacks, læskedrikke og kødalternativer.
Partnerne er DTU, Aalborg Universitet, videnscentret SEGES under Landbrug & Fødevarer og virksomhederne Biotest, Greenfield Innovation, Lihme Solutions og Naturli’.
“Projektet handler om at finde nye proteinkilder, som kan erstatte animalske proteinkilder. Dermed kan det bidrage til at løse fødevareproblematikker og samtidig mindske udledningen af drivhusgasser,” siger Peter Ruhdal Jensen, professor ved DTU Fødevareinstituttet, til 360°.
På sigt kan metoden bruges i alle dele af verden, hvor der kan dyrkes grønne afgrøder.
“Mange steder i verden vil afgrøderne dog være nogle andre, end vi bruger i vores projekt, og der skal udvikles en metode for hver enkelt afgrøde,” siger han.
InnoGrass-projektet begyndte tidligere i år og løber over to et halvt år.