Gå til indhold
NAVNE

Fem der rykker verden

Vi hylder fem danskere, som er med til at skubbe verden i den rigtige retning. Læs mere om Johanne Schmidt-Nielsen, Karen Hækkerup, Dea Forchhammer, Kristian Sloth Petersen og Tarek Omar.

Kollage med billeder af Tarek Omar, Karen Hækkerup, Johanne Schmidt-Nielsen, Dea Forchhammer og Kristian Sloth Petersen

Johanne Schmidt-nielsen

Ny generalsekretær i Red Barnet

Johanne Schmidt-Nielsen

Efter et årti som frontperson og folketingsmedlem for Enhedslisten er Johanne Schmidt-Nielsen tiltrådt som generalsekretær i Red Barnet.

Ifølge Red Barnets formand, Lars Svenning Andersen, skal Johanne Schmidt-Nielsen blandt andet bidrage til at forbedre organisationens interne trivsel, efter at hendes forgænger blev afskediget som følge af dårligt arbejdsmiljø.

Hun skal dog først og fremmest være med til at styrke organisationens synlighed for at skabe bedre vilkår for de allermest udsatte børn.

”Ude i verden ser vi, at når krige og konflikter rammer, og når klimaforandringer skaber nye katastrofer, så er børnene de allermest udsatte,” siger Johanne Schmidt-Nielsen i en pressemeddelelse.

"Heldigvis kan vi gøre noget ved det, og Red Barnet er imponerende ambitiøst og går allerforrest i kampen for børns rettigheder.”

Karen hækkerup

Ny generalsekretær hos UNICEF Danmark

Karen Hækkerup

Den tidligere socialdemokratiske justitsminister Karen Hækkerup er ny generalsekretær hos UNICEF Danmark.

Hun var minister i Helle Thorning-Schmidts regering, men sagde overraskende op i efteråret 2014 for at blive direktør i Landbrug & Fødevarer. Efterfølgende har Karen Hækkerup været bestyrelsesformand for Den Sociale Investeringsfond.

Ifølge UNICEF Danmarks bestyrelsesformand, Alfred Josefsen, har Karen Hækkerup en masse erfaring, som kan komme organisationen til gavn.

”Karen vil have både hjerne og hjerte med i arbejdet for UNICEF. Det er helt afgørende. Behovene hos verdens udsatte er enorme, men vi kan nå rigtig langt, hvis vi gør det smart. Her vil Karens erfaringer være helt rigtige i de kommende år,” skriver UNICEF.

Dea forchhammer

Ny direktør for Ungdomsøen 

Dea Forchhammer

Det nyrenoverede Middelgrundsfort åbnede i august som Ungdomsøen, der skal være en bastion for ungdomsudvikling og ungedemokrati.

I spidsen for det hele står den nyansatte direktør Dea Forchhammer, der dermed bliver ansvarlig for udviklingen af en af de største ungdomssatsninger i Danmark i nyere tid.

”Ungdomsøen er et fantastisk projekt med en utrolig vigtig vision. Og jeg glæder mig derfor også utrolig meget til at skulle stå i spidsen for projektet i samarbejde med de ansatte og de mange stærke frivillige kræfter,” siger Dea Forchhammer i en pressemeddelelse.

Hun kommer fra en stilling hos A.P. Møller – Mærsk og har en baggrund som energipolitisk rådgiver i Forbrugerrådet.

Kristian Sloth Petersen

Ny generalsekretær hos Danmission 

Kristian Sloth Petersen

Kristian Sloth Petersen er ny generalsekretær hos Danmission.

Han har tidligere stået i spidsen for store forandringer i Mellemfolkeligt Samvirke under sammenlægningen med Action Aid, og han var direktør under opbygningen af den private fond Bestseller Foundation, der bekæmper fattigdom gennem økonomisk bæredygtige investeringer.

”Som seksårig flyttede jeg til Afrika med mine forældre. Jeg tror, min retfærdighedssans blev skærpet allerede der, og jeg har brugt mit voksenliv på at udmønte det i konkret arbejde for en mere retfærdig og fredelig verden,” udtaler Kristian Sloth Petersen i en pressemeddelelse.

 

Tarek omar

Ny pressechef i DIGNITY

Tarek Omar

Den mangeårige debatredaktør hos Politiken Tarek Omar bliver ny pressechef i DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur, der kæmper for en verden fri for tortur og organiseret vold.

”De af jer, der kender mig, ved, at lige præcis den kamp er vigtig og personlig for mig,” skriver Tarek Omar i et opslag på LinkedIn.

32-årige Tarek Omar er uddannet historiker og journalist fra Syddansk Universitet i 2011.

Siden 2011 har han været ansat som debatredaktør hos Politiken.

DIGNITYs kommende pressechef er desuden forfatter til bøgerne MuhameDANEREN og Sønner af mænd.

Artikler om samme emne

Loading...