Gå til indhold
SLOW FASHION

Tech-tøj gør modeindustrien grønnere

Fremtidens bæredygtige tøj er her: Tech-tøj, som kombinerer materialevalg med æstetik, ny teknologi og nye forretningsmodeller.
Tøj strikket i mælkegarn


Af Karin Bergquist 

Det kunne man se eksempler på i pop op-udstillingen Fashion Tech & Modens Bæredygtige Vækstlag på Geologisk Museum i København.

De innovative designprojekter er udført af elever fra VIA University College, Kunstakademiets Designskole, Københavns Erhvervsakademi og Designskolen Kolding.

”De studerende orker ikke mere mode og spørger, hvad vi skal med alt det tøj. For der produceres langt mere, end vi har brug for. Branchen må få øje på, hvad forbrugerne og designeleverne vil, og ikke omvendt,” siger Else Skjold, professor på Kolding Designskole.

Hun medgiver, at der stadig er lang vej, til slow fashion og bæredygtigt design bliver mainstream. Den lange værdikæde gør det svært at kommercialisere produktionen og nedbringe udgifterne.

For nu er sportsbranchen first movers og baner veje for modeindustrien, hvor store brands som Lewis og Boss er i gang.

Fashion tech & Modens bæredygtige vækstlag

  • I forbindelse med Copenhagen Fashion Week var spirende danske designtalenter blevet matchet med velrenommerede danske modevirksomheder i et talentforløb, der anvender nye teknologier inden for smart textiles, tech-design og bæredygtighed.

  • Talenterne designede innovative beklædningsgenstande sammen med udvalgte modevirksomheder som Guðrun & Guðrun, Coze Aarhus, Gabba, Blanche og Tobias Birk Nielsen.

  • Innovationsnetværket Lifestyle & Design Cluster står bag pop op-udstillingen, der sætter fokus på modebranchens nye, innovative og bæredygtige fremtid.

  • Læs mere: www.idcluster.com
Sot jakke og hvide kjole i folklorelook
Folklorelook: Fortiden aktualiseres via håndsyning, tegning, broderi og naturlige materialer som knapper af palmefrø og appelsinskaller. 
Tøj strikket i mælkegarn
Mælkegarn: Garn lavet af overskud fra mælkeprodukter, der regulerer temperatur, kan komposteres og er rart for huden, blev løsningen for det færøske strikkebrand Guðrun & Guðrun, der ønskede trøjer i uldlignende naturfibre. 
Jakker med lysdioder
Afkoblet menneske: Lysdioder følger kroppens pulsslag med energi fra innovative solceller og kobler mennesker sammen via mode og teknologi. 
Arrangørene og designerne, som har stået for udstillingen
Arrangørerne og designere bag udstillingen, herindblandt Else Skjold, professor på Kolding Designskole, og Christian Chapelle fra Clusters for Life (f.v.). 

Andre artikler om #Innovation

Loading...