Gå til indhold
FREMBLIK

Sæt kryds i kalenderen

Verden Bedste Nyheder fylder rundt, Europa Parlamentet i Danmark inviterer til Ungdommens EU-topmøde, og Grøn KBH 2020 løber af stablen i starten af april. Tag med til spændende arrangementer, der gør dig klogere på verden. 
21. FEBRUAR

Verdens Bedste Nyheder fylder rundt

Siden 2010 har Verdens Bedste Nyheder sat fokus på fremgang og løsninger og bidraget til at gøre danskernes verdensbillede mere positivt.

Mediet fejrer den runde dag med en reception – en anledning til at se tilbage på et årti, hvor Verdens Bedste Nyheder har lavet kampagner, workshops og events, der zoomede ind på verdens fremskridt.

Receptionen finder sted klokken 14-16 hos Dansk Industri på Rådhuspladsen i København.

Verdens Bedste Nyheder fylder rundt. Nyhedsmediet holder fødselsdagsreception den 21. Februar. Foto: PR-foto.

7.-8. MARTS

Ungdommens EU-topmøde

Der afholdes EU-topmøde på Christiansborg, hvor unge fra hele landet mødes for at sikre en bedre fremtid for Europa.

Det er arrangeret af Europa-Parlamentet i Danmark og Forum for International Cooperation Ungdom, og temaet er "EU og klima".

Arrangementet er et stort rollespil, hvor unge mellem 15 og 30 år fordyber sig i EU-politik, oplever Christiansborg indefra og forhandler løsninger på store politiske udfordringer.

Ungdommens EU-topmøde et stort rollespil, hvor unge kan fordybe sig i EU-politik. Foto: EU-parlamentet i Danmark.

9.-13. MARTS

Africa Climate Week

Ugandas hovedstad, Kampala, er vært for årets Africa Climate Week, som i år har til formål at dele måder for regeringer til at gennemføre Parisaftalen i Afrika ved at bruge alle tilgængelige planlægningsværktøjer og støtte under aftalen.

Konferencen går i dybden med regionale barrierer, finansiering og teknologiske muligheder under temaet: “Partnering for transformation towards a low-carbon climate resilient and prosperous Africa: managing risks, seizing opportunities”.

Blandt medarrangørerne er UNEP DTU Partnership.

3.-4. APRIL

Bæredygtighedsmesse i København

I en kombination af marked og messe er bæredygtighed fællesnævneren for Grøn KBH 2020, der finder sted på Remisen på Østerbro i København.

Her vil der være mulighed for bl.a. at blive klogere på Ingeniører Uden Grænsers arbejde med brønde og solceller i Indien.

Derudover er det muligt at købe alt fra træsolbriller til bæredygtigt hundelegetøj og stille sulten ved et væld af veganske madprodukter.

Adgang er gratis.

Til Grøn KBH 2021 kan du lære om solceller i Indien, købe bæredygtigt legetøj og prøve smarte træsolbriller. Foto: PR-foto.

8.-9. APRIL

Nørder diskuterer klimaovervågning

Til foråret er Rom vært for et sammenrend af alverdens klimanørder og andre akademikere, når International Conference on Climate and Climate Change Monitoring løber af stablen.

På konferencen vil forskere fra hele verden dele deres viden om, hvordan man bedst overvåger klimaforandringer, naturkatastrofer og de konsekvenser, der følger med.

Undervejs vil de bedste rapporter om emnerne blive fremhævet og delt med omverdenen.

13. MAJ

Klimapositive datacentre?

Datacentre står til at blive en af verdens mest energikrævende sektorer i fremtiden, de tilfører enorme mængder ekstra CO2 i atmosfæren.

Derfor inviterer brancheforeningen Danish Datacenter Industry og UNEP DTU til et event om mulighederne for, at datacentre kan blive klimapositive.

Arrangementet finder sted i FN Byen i København.