Gå til indhold
FREMBLIK

Sæt kryds i kalenderen

FN gør status på verdensmålene, Middelfart inviterer til klimafolkemøde og den internationale konference Build in Wood løber af stablen på Docken i København. Tag med til de spændende arrangementer, der gør dig klogere på verden. 
1.-3. JULI

Klimakamp i London 

I sin åbningstale ved sidste års London Climate Action Week kaldte byens borgmester, Sadiq Khan, den globale opvarmning for en ”nødsituation”.

Nu løber London Climate Action Week af stablen for anden gang.

Mange af verdens organisationer og beslutningstagere har hjemme i London, og ved forskellige arrangementer vil de diskutere løsninger på klimakrisen.

Begivenhederne bliver på grund af corona-krisen opdelt i to – første del finder sted i juli, anden del i november, hvor FN’s udskudte COP 26-møde skulle have været afviklet i Glasgow. 

7.-16. JULI

FN gør status på verdensmålene 

2020 er det første år i et årti, hvor der for alvor skal tages fat på den bæredygtige udvikling.

Sådan lyder overskriften på årets High-level Political Forum for Sustainable Development, som finder sted i FN’s hovedkvarter i New York.

Det ugelange møde er opdelt i seks temaer, der hver især fokuserer på nogle af verdensmålene.

På organisationens hjemmeside vil man kunne følge med i møderne via livestream.

25.-26. AUGUST

Byg i træ

Ofte bliver byggeriet udråbt som en af klimasynderne, men der findes også bæredygtige måder at bygge på – for eksempel i træ.

Det bliver omdrejningspunktet for den internationale konference Build in Wood på Docken i København, hvor arkitekter, byggefirmaer og mange andre mødes for at zoome ind på mulighederne. 

Build in Wood er en international konference, som afholdes på Docken i København. Foto: PR-foto. 
3.-5. SEPTEMBER

Klimafolkemøde i Middelfart

Det årlige klimafolkemøde på Fyn afholdes for fjerde gang, og årets tema er ”Klimahandling nu”.

Sidste år indgik Region Syddanmark og Middelfart Kommune en strategisk samarbejdsaftale om at løfte Klimafolkemødet til en endnu stærkere national begivenhed, der skal skabe løsninger på klimaudfordringen og inspirere borgere og beslutningstagere til handling. 

Klimafolkemødet i Middelfart afholdes for fjerde gang, og årets tema er "Klimahandling nu". Foto: PR-foto.
9.-10. SEPTEMBER

Klimakonference i Rom

Forskere og iværksættere diskuterer nye løsninger på klimaudfordringerne, når International Conference for Sustainable Development afholdes i Rom.

Det bliver også streamet online.